Friday, November 26, 2010

WAITING - SPACECONTROL - Scenekunst på Overgaden

Tirsdag d. 30/11 – fredag d. 3/12 kl. 13-17, torsdag den 2/12 event kl. 17-19


Performancekunstnerne Ahmad Salhi og Joachim Hamou vil omdanne et lokale på Overgaden til et venterum, hvor tiden står stille og der kæmpes for at skabes aktiviteter som kan bryde den uønskede inaktivitet. Projektet er en del af Statens Kunstråds interkulturelle seminar Invitation to the Possible

Mange mennesker i dagens samfund er anbragt i venterum - eksempelvis ældre på plejehjem. Inaktivitet er den største årsag til fysiske og psykiske lidelser. En af dagene kan du eksemplevis møde flere afganske frisører, der tilbyder gæsterne en gratis klipning. Vidste du i øvrigt at den eneste uddannelse, asylansøgere må tage, mens de venter på svar, er en frisøruddannelse? Eventen om torsdagen skal via gymnastiske øvelser sørge for at krop og psyke ikke skal kollapse. Gæsterne inviteres til at deltage i aktiviteterne, som ledes af en fysioterapeut. Der vil efterfølgende blive serveret varm, hjemmelavet mad.   

Hele arrangementet er gratis og åbent for alle
 

Om Invitation to the Possible
Hvad vil det sige at være interkulturel kunstner? Hvilke barrierer støder man på? Hvordan modtager samfundet og kulturinstitutionerne den interkulturelle kunst? Kan interkulturelle kunstnere i Danmark opnå støtte via de offentlige kanaler på lige fod med andre kunstnere? Hvem har nøglen til den globale kunst som kunstnerisk kategori, hvornår er kunst global, hvornår er den eksotisk? Er interkulturelle kunstnere underlagt (selv-) censur?

I ugerne 46-49 har Statens Kunstråds Interkulturelle Projekt under overskriften Invitation to the Possible inviteret otte interkulturelle kunstnere inden for billedkunst, litteratur, musik og scenekunst til at forholde sig til disse og flere spørgsmål om den interkulturelle kunsts vilkår i Danmark. Det giver mulighed for at berige den enkelte kunstners egen, kreative praksis, og samtidig opstår der en række udfordringer, når omverdenen skal udforske de nye kulturelle rum, som netop disse cross border-kunstnere opererer i.

De inviterede kunstnere er Arta Ghavam-Khesal og Amir Zainorin (billedkunst), Joachim Hamou og Ahmad Salhi (scenekunst), Amir Ghomi og Aida Nadeem (musik), Özcan Ajrulaski og Adil Erdem (litteratur).

Det interkulturelle projekt har som mål at facilitere kompetence- og kapacitetsudvikling inden for området, at introducere ny viden og skabe platforme for videndeling og netværk.
Derfor har kunstnerne arbejdet tæt sammen med medarbejdere fra Kunststyrelsen, også for på denne måde at synliggøre de statslige støttemuligheder for kunstnerne og samtidig give Statens Kunstråd og Kunststyrelsen et indblik i kunstnernes vilkår, måder at arbejde på og deres værker.

Invitation to the Possible er kurateret i tæt samarbejde mellem Khaled Ramadan (Statens Kunstråds interkulturelle konsulent) og kunstnerne
Maj Hasager og Helen de Main.

Invitation to the Possible finder sted i Overgaden – Institut for Samtidskunst. Samtidig vises udstillingen Between Here and Somewhere Else af Maj Hasager og Helen de Main.
 
Program
Torsdag den 2. december kl. 17-19
Event: WAITING - SPACE CONTROL
Gymnastik i et venteværelse skal opløse inaktivitet og psykisk lidelse
Efterfulgt af varm  hjemmelavet mad
Performancekunstnere: Ahmad Salhi og Joachim Hamou

No comments:

Post a Comment