Sunday, November 14, 2010

INVITATION TO THE POSSIBLE

Invitation to the Possible er en række diskursive og interaktive kunstevents om kunstneres vilkår i Danmark

Hvad vil det sige at være interkulturel kunstner i Danmark? Hvilke barrierer støder man på? Hvordan modtager samfundet og kulturinstitutionerne den interkulturelle kunst? Ér der barrierer – og i givet fald hvilke? Kan interkulturelle kunstnere bosiddende i Danmark opnå støtte via de offentlige kanaler på lige fod med andre kunstnere? Hvem har nøglen til den globale kunst som kunstnerisk kategori og hvornår er kunst global og hvornår er den eksotisk? Er interkulturelle kunstnere underlagt (selv)-censur? Er diskussionen ’kvalitet versus kvoter’ relevant?

Invitation to the Possible, der er et initiativ under Statens Kunstråds Interkulturelle Projekt, har inviteret otte interkulturelle kunstnere inden for billedkunst, litteratur, musik og scenekunst til at forholde sig til disse og flere spørgsmål om den interkulturelle kunsts vilkår i Danmark. Hvilke konsekvenser har det for kunsten, for kunstnerne, for samfundet? Initiativet gennemføres i tæt samarbejde med det interkulturelle projekt.

Invitation to the Possible undersøger virkeligheden for de kunstnere, der arbejder uden for deres eget kulturelle miljø. Det giver mulighed for at berige kunstnernes egen, kreative praksis, og samtidig med mulighederne opstår der en række udfordringer, når omverdenen skal udforske og forstå de nye kulturelle rum, som netop disse cross boarder-kunstnere opererer i.

Kernen i Invitation to the Possible er et dobbelt ønske om at synliggøre de statslige støttemuligheder for kunstnere med en interkulturel baggrund og samtidig give Statens Kunstråd og Kunststyrelsen et indblik i deres vilkår, måder at arbejde på og deres værker.

Statens Kunstråds Interkulturelle Projekt har derfor inviteret otte interkulturelle kunstnere til at samarbejde med fire embedsmænd fra de fire kunstfaglige centre i Kunststyrelsen om en tværfaglig, interaktiv diskursiv eventrække om interkulturelle kunstneres vilkår Danmark.

Det Interkulturelle projekt har som mål at facilitere kapacitetsopbygning, at introducere ny viden og skabe platforme for videndeling og netværk for både interkulturelle kunstnere, beslutningstagere og kunststøttesystemet.

De inviterede kunstnere er Arta Ghavam-Khesal og Amir Zainorin (billedkunst), Joachim Hamou og Ahmad Salhi (scenekunst), Amir Ghomi og Aida Nadeen (musik) og Özcan Ajrulaski og Adil Erdem (litteratur)
Fra Kunststyrelsen deltager Inger Krog (billedkunst), Christina Fich Jensen (scenekunst), Mette Sloth Møller (litteratur) og Bodil Høgh (musik).


Invitation to the Possible er kurateret i tæt samarbejde mellem Khaled Ramadan (Statens Kunstråds interkulturelle konsulent) og kunstnerne Maj Hasager og Helen de Main.

Invitation to the Possible finder sted i ugerne 46-49 i Overgaden – Institut for Samtidskunst. Samtidig vises udstillingen Between Here and Somewhere Else af Maj Hasager og Helen de Main.

Statens Kunstråds Interkulturelle Projekt v/Khaled Ramadan, Vibeke Skov Larsen og Jerena Cecilie Stenbryggen


INVITATION TO THE POSSIBLE18. november Grand Opening

Torsdag d. 18. november kl. 16-17.30: KVARTTONER I MUSIKKEN
DEBAT & KONCERT

Vestlige elektroniske rytmer og verdensmusikken
Jens Chr. Jensen (debattør),
Aida Nadeem, Kasper Osman, Ali Zekeriya Topac,
Melih Erdem, Amar Alkaise, Amir Ghomi, arrangeret af www.bazarmusicshop.dk

Tirsdag - fredag d. 23, 24 & 26. november kl. 13-15: NYDANSKE STEMMER
SKRIVEVÆRKSTED & OPLÆSNING
Tag eller skriv et digt til Den Interkulturelle Poesikasse
Workshopledere: Özcan Ajrulovski, Adil Erdem
Jun Feng, Aleksandar Sojin, Adil Erdem, Henriette Rostrup, Sam,
Abdul Khahir Al-Bari, Chaoqun Zheng, Özcan Ajrulovski, Basim Alansar,
Dina Yafasova, Naziza Vucina, Nilgun Erdem

Torsdag d. 25. november kl. 13-17: NYDANSKE STEMMER
SKRIVEVÆRKSTED & OPLÆSNING. PANELDISKUSSION kl. 16.00

Digte, prosa og holdninger fra nydanske stemmer
Workshopledere: Özcan Arjulovski, Adil Erdem
Forfatterskolen, Brøndbystrand, Dina Yafasova

Torsdag d. 2. december kl. 17-19: WAITING - SPACE CONTROL
EVENT

Aerobic i et venteværelse skal opløse inaktivitet og psykisk lidelse
Efterfulgt af varm hjemmelavet mad
Ahmad Salhi, Joachim Hamou

Torsdag d. 9. december kl. 15-17.30: STEMPLER DU KUNSTEN?
PERFORMANCE & SOCIAL EVENT

Performativ og interaktiv act med publikum om inklusion og eksklusion
Arta Ghavami-Khesal, Amir Zainorin, Maher Khatib, Alan Alansari

Kaffe, the, snacks til alle arrangementer

Overgaden - Institut for Samtidskunst, Overgaden Neden Vandet 17, DK-1414 København K

No comments:

Post a Comment